Среща Гърция

    По програма на проекта „Твоят свят, моят свят: Различията, които ни обединяват” – делегация от 3 учители - Юлия Шивачева, Даниела Парушева, Таня Иванова и 2 ученици от шести клас – Ани Александрова и Дейвит Спасов посетиха гр.Волос в Гърция.
    По време на визитата децата живееха в гръцки семейства - 5 дни (семействата на ученици от училището-партньор).
    По време на нашите работни срещи учениците работещи по проeкта активно участваха в различни мероприятия, организирани от училището-домакин.
   Нашето лого, изработено от наши ученици спечели второ място, а рап-песента (представена с видео-клип) и Електронният мини-речник с 10 най- използвани изрази за „оцеляване” събраха много овации и предизвикаха голям интерес.
   Съвместно с другите страни – участници в проекта – Испания, Италия, Германия, Унгария, Полша децата научиха основни фрази на съответните езици. Помежду им се създадоха приятелски взаимоотношения, което беше много приятно. За общуването между децата – просто няма бариери и всъщност това е и идеята на самия проект.
   Домакините на тази среща (Гърция) бяха направили много добра организация за дейностите по времето на нашата визита. Наред с работните срещи и свършената работа, домакините се опитаха за краткото време на престоя ни да покажат забележителности и исторически обекти на техния район.
   По времето на нашия престой се сблъскахме и с проблемите на тази страна – икономическите трудности, стачката на фермерите, затворените пътища, но това не ни попречи да изпълним всички задачи поставени за тази среща и да се уточнят дейностите ,по които ще се осъществят до следващата среща.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА В ГЪРЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!